KUNUKU MEXICO 68 ECOHOUSE

Vrij wonen in de Kunuku!

 

Adembenemend weids uitzicht vanaf de verdieping en ‘ruige, bergachtige kunuku’ vanaf de begane grond; de omgeving is rustgevend en er staat vrijwel altijd een aangename wind.

Buiten de gebaande paden, in alle rust, en toch maar op een paar minuten rij-afstand van Kralendijk (met o.a. restaurants, winkels, scholen en ziekenhuis).

 

Daar ligt dit in het jaar 2000 gebouwde woonhuis dat zich goed laat omschrijven als een ECO huis. Op een in erfpacht uitgegeven kavel van 1.309 m2. Het aangrenzende terrein van 3.700 m2 wordt tegen een zeer geringe vergoeding bij gehuurd.

 

Hier wordt ‘off grid’ gewoond; voor het verkrijgen van elektriciteit wordt gebruik gemaakt van

  • 2 windmolens (400 W)
  • zonnepanelen (14 stuks, 1700 W)
  • batterijopslag (8 onderhoudsvrije deepcycle gelbatterijen van het merk Victron, 220 V)
  • indien nodig (reserve);  een generator (diesel, 6700 W, 220 V en 380 V)
  • water wordt op bestelling geleverd (11 m3 voorraad mogelijk)
  • voor waterdruk wordt gebruik gemaakt van een waterpomp met filter
  • aansluiting voor Wifi en internet is aanwezig

 

Het huis beschikt over een royale open keuken, een knusse zithoek (beiden betegeld met Scandinavische flagstones), grenzend aan de buitenporch van ca. 20 m2  met een Palapa;  

vanuit de woonkamer zijn 2 slaapkamers, 2 doucheruimtes en een klein kantoor bereikbaar. Het uitzicht vanuit de masterbedroom (met een glasdeur en toegang tot de buitenporch) is ronduit prachtig, dat is nog eens wakker worden!

 

De verdieping/het dakterras is van buitenaf, via een trap bereikbaar, en beslaat nu één grote open ruimte, voorzien van een keukenbar. Deze relaxruimte is lange tijd in gebruik geweest als sportruimte.

 

Aan het woonhuis grenst een appartement, dat bestaat uit:

een entree, kleine keuken met woonkamer, doucheruimte en royale slaapkamer met ingebouwde kledingkast. Het appartement is verhuurd voor $525/maand; bij verkoop kan deze huur doorgezet worden of – indien gewenst – kan er vrij van huur worden geleverd.

US$ 235,000.00
Details
ADDRESS
Kunuku Mexico 68
Bonaire, Caribisch Nederland
LOT OWNERSHIP longlease
LOT SIZE
1,309 m2
CLOSING COST
PRICING TYPE Asking price